П'ятниця, 28 січня 2022

Індуїзм і Християнство

Індійська релігія має різні точки зору, а саме: метафізичну, естетичну та інтуїтивну. За допомогою інтуїтивної точки зору ви можете зробити свою релігію практичною.


В Індії є такий прийом. Учні вчаться шукати правду, доки вони знайдуть її у вченнях правди, а потім тримаються цієї правди з невідступністю. Ви ніколи не досягнете мети, якщо ви будете дотримуватися кожного вчення, яке вам зустрінеться у вашому житті. Запитайте самого себе: «Що це вчення може зробити для мого тіла, мого розуму і для моєї душі?» Вчення Співдружності Самореалізації вказує вам крім багатьох інших речей, як досягти здібностей концентрації, за допомогою якої ви можете направляти свою увагу вільно тільки на один об'єкт, ізолюючи свою увагу від зовнішніх перешкод. Коли ви знаходитеся тут, ви можете назвати індусів «язичниками», і коли ви поїдете в Індію, то і вони назвуть вас також «язичниками». Подібна інфекція або ментальні закиди створюються через незнання. Якщо ми пізнали правду, то повинні знати, що правда є однією й тією самою. Ми повинні мати масштаб і міру, за допомогою яких ми можемо судити про релігію. Цим випробуваним пробним каменем є самореалізація. Якби індуси, християни і вчені вивчали релігію експериментально і кожен з них виявив би істину, то вони змогли б сказати: «Адже ми всі маємо спільну основу правди». Подібність, яка відкривається в індуїзмі і християнстві, визначається не тільки за допомогою інтелектуального міркування, але безсмертні витлумачення цьому ми знаходимо в медитації і концентрації.

Християнство і християнська свідомість

Правдиве християнство починається з Христа. Ми радіємо, що християнство не називається «Ісусством». Слово «християнство» має значно більше значення, тому що існує різниця між словами - «Ісус» і «Христос». Ісус означає маленьке тіло, в якому народилася свідомість Христа. Метафізичною помилкою було б сказати, що свідомість Христа втілилася в тіло Ісуса. Воно не могло обмежитися тілом Ісуса, хоча воно й могло вібрувати в Ісусовому тілі.

Джадава, або Крішна (Крістна), є індуським Христом. Ці два великих всесвітніх пророка відображають те саме ім "я. Ісус, в якому виявився Христос, і Джадава, в якому проявився Крішна. Слово «Лід» є санскритським словом «Кутустха», це свідомість, що мешкає в кожній клітці.

Тепер я хочу, щоб ви бачили, наскільки науковою є релігія в Індії. Вони називають її «Кутустха Пітунду», а ви це називаєте «свідомістю Христа». Але що означає свідомість Христа? Це свідомість, яка знаходиться в кожному атомі. Коли ви відчуєте цю свідомість у кінчиках своїх пальців, у вашому серці і у вашій голові і всюди, де є хоча б трохи вібрації, коли ви відчуєте свою свідомість поширеним по всьому простору, то це і є свідомістю Христа. Коли ви свою симпатію і любов поширили всюди, і коли ви відчуваєте свою єдність з усім, тоді ви перебуваєте в цій свідомості Христа. Ісус мав цю свідомість. Він любив усіх. Він міг відчувати свою свідомість усюди.

Крішна також мав свідомість Христа, тільки Крішна жив значно раніше Христа. Крішна дав «Бхагавадгіту», біблію індусів. «Бхагавадгіта» написана за 1500 років до народження Христа.

Однак, прийнявши також це, ми знаходимо, що слово «Крістна», або Христос, сталося від Джадави, пророка індусів, оскільки Він мав цю свідомість. Він робив багато чудес. Диво виникає як закон природи для того, хто пізнав Бога, проте тих, хто прив'язується до чудес. Бог залишить. Бог нехай буде метою вашого серця.

Отже, Крішна і Христос говорили про свідомість Христа. Якщо ви увіллєте трохи солоної води в пляшку і закупорите її, і потім кинете цю пляшку в море, то вода в пляшці не зможе змішатися з морською водою. Вийняйте затор і вода змішується з морською водою, складаючи однакову суміш. Подібно до цього, якщо ви винете пробку незнання з пляшки вашої свідомості, то ви зіллєтеся з великою універсальною свідомістю.

Ісус сказав:

Чи не п'ять малих птахів продаються за два асарії? І жодна з них не забута у Бога. А у вас і волосся на голові все полічене. Отже, не бійтеся: ви дорожчі за багатьох малих птахів.

(Лк. 12, 6-7)

Божественна свідомість присутня всюди. Бог знає все, що відбувається в світі одночасно, подібно до того, як ви знаєте, що відбувається з вашим тілом. Ви усвідомлюєте або знаєте кожну частину вашого тіла. Так і Бог відчуває все, що відбувається.

Оскільки Ісус і Крішна говорили про одну і ту саму свідомість, то ми дійшли висновку, що мета релігії полягає в розширенні свідомості. Яким чином? Один шлях є з'єднаним з іншим. Фізичний шлях розширення свідомості полягає в тому, щоб любити все, що тут є. Це є свідомістю Христа. Трансцендентальний шлях досягається медитацією. Тіло постійно прагне вас переконати, що ви не є Богом, але тільки плоттю. Однак щоночі Бог показує вам, що справжнє «ви» не є тілом. Самореалізація вчить вас зберігати цю свідомість, поки ви перебуваєте в тілі. Ви не є тілом, ви не є хвилею. Ви не є цією свідомістю, ви є свідомістю за цією свідомістю. Крішна та Ісус говорили те саме. Їхні життя були такими.

Ідея святої триєдинства

Сприйняття єдиного Бога однакове як у християнстві, так і в індуїзмі. Потім ідея про триєдинство. Ця ідея однакова як в індуських, так і в християнських писаннях. Триєдинство не є запереченням сприйняття єдиного Бога, але метафізичною істиною, що Один стає Трьома.

Ми суворо наголошуємо знову на наступному важливому становищі: на початку був тільки один Дух, однак як тільки Він виробляє з Себе світлову кулю, то Він стає трьома. Куля вібрації, яку Він виділив із Себе, називається «Святим Духом». Дух означає вібрацію, і «Святий» означає духовний.

Коли ще нічого не було - ні всесвіту, ні Творіння, був Дух. Однак Він хотів творити, і так Він справив велику світлову кулю, або космічну енергію, яка зробилася всесвіту. Ця особлива енергія називається «Святим Духом». Дух означає щось невидиме і розумне. Вібрація означає розум і енергію. Святий Дух означає, що ця вібрація керується Божим Розумом. Бог у Творінні називається «Сином». Творіння є лише одним виявом Божественного Розуму. Подібно до того, як я бачу, що тут є світло, однак коли я поставлю синю кришталеву кулю поблизу світла, тоді у нас буде світло, світло в синьій кришталевій кулі і кришталева куля як така.

Так само Дух стає Богом Отцем, свідомістю Христа - Сином і Святим Духом. Божественний Розум, який діє у вібрації, називається «Єдинородним Сином Божим». Свідомість Бога Отця у Творінні називається «свідомістю Христа». Те, що підтримує це Творіння в рівновазі, є Розумом свідомості Христа. Отже, Бог Отець є розумом Творіння. Свідомість Христа є Розумом у Творінні, і Святий Дух є самою вібрацією.

Вищевказані істини позначені в індуських писаннях як ОМ, ТАТ і САТ, вже задовго до Христа. Не можна обійти уявлення про триєдинство. Святий Дух є всією вібрацією, в якій існує свідомість Христа, і над цією вібрацією, або над усією тварею (Творінням) існує Бог Отець.

Великий йогін Патанджалі говорив про Святий Дух. Як ви набуваєте контакт зі Святим Духом? Патанджалі говорив, що Космічний Розум виділяє звук. Цим звуком є ОМ, або АМІНЬ, про що говорить Святий Іван в Об'явленні, 1,10:

Я був у Дусі в день недільний, і чув позаду себе гучний голос, як би трубний, який говорив: Я есмь Альфа и Омега, Первый и Последний.

Це є Святим Духом. Кожен звук викликає вібрацію. Святий Дух виробляє звук. Ця вібрація є нашим благополуччям і спасінням.

Найпопулярніше на сайті