Субота, 31 жовтня 2020

Здоров'я

Все можна купити, тільки здоров’я — ні

8 продуктів, які вегетаріанськими не є

Ми живемо у світі, одержимому веганством і вегетаріанством, а тому багато виробників вмить перебудувалися і різноманітили свій асортимент спеціально для нелюбителей м'яса і інших тваринних білків. На жаль, не усі вони при ретельнішому аналізі дійсно виявляються вегетаріанськими. Ви, напевно, вже знаєте, що мед не для вегетаріанців, і ви відкрили для себе страшну правду про червоний харчовий барвник(кармінова кислота, вироблювана самицями комах). Виявляється, є ще більше продуктів, які теж містять інгредієнти тваринного походження. Приготуйтеся до харчового шоку: це цукерки, пиво і іноді навіть каші. Перевірте список з нижчеописаних восьми, здавалося б, вегетаріанських продуктів.

1. Желейні цукерки

Желатин - один з трьох основних інгредієнтів цих милих солодощів. А желатин, як відомо, робиться з кісток тварин. Так що від цукерок доведеться відмовитися!

2. Рослинні вершки

Рослинні вершки в основному складаються з цукру, рослинної олії і загусників, але є один підступний інгредієнт, який теж в цих вершках є присутнім, - він називається казеїнат натрію. У разі, якщо ви не знаєте, казеїнат натрію є сухим молочним білком.

3. Вустерширский соус

Між іншим, в цьому популярному соусі плавають» ферментовані анчоуси, а не тільки нешкідливі овочі і спеції. Вустерширский соус може хитро замаскуватися в коктейлі Кривава Мері», салаті Цезарь» і італійській пасті.

4. Каші

До каш теж треба відноситися насторожено, особливо до каш з наповнювачами. Нерідко в їх складі є присутнім все той же антивегетаріанський желатин.

5. Багато видів пива

Так, навіть пиво не завжди безпечно. Деякі сорти пива - і деякі вина теж - освітлюються за допомогою спеціальних речовин на тваринній основі: желатин, риб'ячий клей(з плавального пухиря) або казеїн.

6. Білий цукор

Якщо ви намагаєтеся утримуватися від усіх продуктів тваринного походження, краще зупинитеся на спеціальному веганском цукрі, оскільки звичайний білий цукор нерідко пропускається через фільтр з кістяного вугілля, тобто висушених і спалених кісток. Звичайно, кінцевий продукт це кістяне вугілля не містить, але однозначно вступає з ним в контакт.

7. Апельсиновий сік, збагачений Омега-3

Якщо ви побачите на етикетці соку привабливе повідомлення про те, що він збагачений Омега-3, знайте, що це жирна кислота, причому не лише з риб'ячого жиру, але і з риб'ячого желатину. Не самий кращий варіант початку вегетаріанського дня.

8. Бобові

Традиційні обсмажені бобові робляться з додаванням жиру(сала). Так що наступного разу, коли ви підете в мексиканський ресторан, уточните цей момент у кухаря. А якщо ви вибираєте банку з квасолею, сочевицею або нутом в магазині, уважно прочитайте склад, щоб він не став для вас сюрпризом.