Неділя, 01 серпня 2021

Мода і краса

Ходи в чорному — люди кажуть: ледащиця, ходи в білому, кажуть: чепуриться

"Біологічно активні речовини (БАД) в косметиці: ялівець, м 'ята, морква, зернові "

Молочні продукти (молоко, сир, кефір, сметана, простокваша) містять збалансований склад легкоусвояемых жирів, білків, вуглеводів і мінеральних солей, володіють пом 'якшувальним ефектом. Кисломолочні продукти часто використовуються в рецептурах відбілювальних і стягуючих масок.

Ялівець звичайний - вічнозелений чагарник з сімейства кипарисових. Поширений в лісах Європи, на Уралі, в Західному і Східному Сибіру. У ягодах ялівцю містяться ефірна олія, цукру, смоли та органічні кислоти. У косметичній промисловості використовуються у вигляді екстракту у складі зубних паст.

Морква - добре відома овочева культура. У коренеплодах містяться вітаміни В1, В6, Е, К, С, РР, амінокислоти, пантотенова і фолієва кислоти, ефірне і жирні масла, солі кальцію, фосфору, йоду, заліза, міді, кобальту і дуже багато каротину.

Морквяні настої та відвари знімають запалення в порожнині рота. Морквяний сік допомагає при стоматитах. Сиру моркву прикладають до опіків, які довго не заживають ранам, виразкам. З лікувальною метою використовуються також насіння моркви, багаті флавоноїдами. У косметиці застосовують екстракт насіння моркви у складі зубної пасти і крему для рук.

Косметичні засоби

Борошно зернових містить велику кількість крохмалю, легкоусвояемых білків, жирів, мінеральних солей і вітамінів. Володіє загальноукріплюючою, обволакуючою і пом 'якшувальною дією. Використовується як поживний компонент, а також для загущення косметичних складів. Найчастіше застосовується вівсяне, кукурудзяне, житнє, пшеничне та ячмінне борошно.


М 'ята перечна - багаторічна трав' яниста рослина з сімейства губоколірних. Культивується в Україні, в Молдові, на Північному Кавказі. Культивується заради листя і отримуваного з них ефірного масла, основним компонентом якого є ментол.

У листях м 'яти, крім того, містяться флавоноїди, фітостерини, каротиноїди, хлорофіл, вітамін Е. Листя м' яти, ефірна м 'ятна олія і одержуваний з олії ментол знайшли широке застосування в медицині та харчовій промисловості.

Ментол надає легку анестезуючу дію і знижує чутливість нервових закінчень. Використовується зовнішньо. Ефірна м 'ятна олія, а також ментол, що виділяється з м' ятної олії, широко використовуються у складі косметичних засобів, призначених для догляду за порожниною рота, і кремів для гоління.